Всички знаят коя е Мерилин Монро. Има някакво особено обаяние в това

...
Всички знаят коя е Мерилин Монро. Има някакво особено обаяние в това
Коментари Харесай

Вторият съпруг на Мерилин Монро: Когато правехме любов, сякаш боговете се сражаваха над нас

Всички знаят коя е Мерилин Монро. Има някакво изключително омагьосване в това момиче, което подчинява света в краката си. 

Нещо повече, оттатък имиджа си на празноглава русокоска и секс знак на няколко генерации, тя е и извънредно интелигентна и проницателна жена. Целият ѝ живот е бурен - началото на кариерата, връзките с мъже, браковете, слуховете и мистериите около края на живота ѝ .

Днес още веднъж ще повдигнем завесата за някои от тайните на американската актриса и ще ви разкажем любовната история на Мерилин Монро и Джо Димаджо .
 Тайните за хубост на Мерилин Монро  Тайните за хубост на Мерилин Монро  Тайните за хубост на Мерилин Монро  Тайните за хубост на Мерилин Монро
Джоузеф Пол „ Джо “ Димаджо е бейзболен състезател, който прекарва 13-годишната си кариера единствено с Ню Йорк Янкис. Има 56 поредни игри с най-малко един сполучлив удар - рекорд, който до през днешния ден към момента е непостижим. Става член на бейзболната Зала на славата през 1955 година. През 1969 година е определен за най-хубавия жив състезателен състезател. 

Освен като сполучлив състезател, Джо Димаджо е прочут и като втория съпруг на Мерилин Монро. 

 мерилин монро Getty

Любовта им раздрусва и приковава вниманието на цялата нация - Монро е оповестена за сирената на холивудското кино, а Джо - за най-хубавия бейзболист на всички времена. И двамата реализират американската фантазия, издигат се до светските върхове, като стартират пътя си от първото стъпало. 

Всичко стартира през 1952 година - Димаджо употребява контактите си, с цел да провежда среща с Мерилин. По това време той е прясно пенсионирана спортна легенда, а тя - изгряваща звезда. Запознанството им най-сетне се състои, а сексапилната хубавица е скептична:

" Очаквах блестящ нюйоркски вид, а вместо това срещнах закостенял мъж, който по никакъв начин не беше настойчив. Държеше се, като че ли съм нещо особено. "

 мерилин монро Getty

Химията сред тях е бурна и двустранна. Началото на връзката им е реалност. 

Въпреки съвсем непреодолимите различия, които непрекъснато се акцентират от жълтите таблоиди, между двамата има доста общо. Истината е, че и двете твърдения са правилни. Да, това е абсурд, само че дано не забравяме, че тук приказваме за обич:

" Истината е, че ние доста си приличахме ", споделя Мерилин в своите записки. Моята популярност и величието на Джо бяха единствено върха на айсберга. Те нямаха нищо общо с нашата същина. "
 Секси цитати на Мерилин Монро  Секси цитати на Мерилин Монро  Секси цитати на Мерилин Монро  Секси цитати на Мерилин Монро
Според самия Джо Димаджо интимният им живот е героичен:

" Когато правехме обич, като че ли боговете се сражаваха над нас. Имаше мълнии и гръмотевични стихии. "

Но, несъмнено, мощното му физическо привличане към Мерилин е съчетано с почитание към нейната просветеност и накърнимост.

И по този начин, по този начин тематиката за брака идва напълно естествено:

" Джо и аз говорехме за женитба месеци наред ", споделя актрисата. " Знаехме, че няма да ни е елементарно. От друга страна, нямаше по какъв начин да продължаваме да бъдем любовници от двата края на страната. Щеше да навреди на професионалния живот и на двамата. "

Сватбата на Мерилин Монро и Джо Димаджо се състои на 14 януари в общината на Сан Франциско. Житейските провокации обаче нямат желание да почакат и ги изправят пред редица изпитания единствено мигове откакто стават семейство.

Звездната двойка заминава за Япония, комбинирайки медения месец с бизнес пътуването на бейзболиста. След това Мерилин пътува сама за Корея, където извършва песни от филмите си като част от шоу за над 60 000 американски морски пехотинци в границите на четири дни. Димаджо е " зарязан " в Япония. 

 мерилин монро Getty

След като още веднъж стъпват на родна среда, двамата се пробват да живеят като обикновено семейство, само че това начинание не е по никакъв начин елементарно. Джо стартира да ревнува брачната половинка си, намесва се в подписването на контракти и избора на функции. Иска да я трансформира в покорна стопанка. Мерилин от своя фантазия чака от него да бъде брачен партньор с необятен светоглед, който ще я предизвиква да преследва фантазиите си. Е, краят е близо.

Чашата прелива по време на фотосите на кино лентата " Проклетите седем години ". Спомняте си онази известна сцена, когато въздушната бликам повдига бялата рокля на Мерилин Монро, нали? Е, става известно, че, когато вижда по какъв начин бедрата на любовта на живота му са на показ пред очите на целия свят, Джо не устоя и взема решение да постави край.

 мерилин монро Getty

Така, 9 месеца след сватбата, Мерилин Монро обществено афишира развода си и за съществена причина показва " психическо принуждение ". По това време получава писмо от Джо, в което към този момент някогашният ѝ брачен партньор признава:

" Обичам те и желая да съм с теб. Не желая нищо друго, с изключение на да възвърна твоята религия в мен. Сърцето ми се късаше, когато те гледах по какъв начин плачеш пред всички тези хора. "

Минават години, преди пътищата им още веднъж да се пресекат.

 мерилин монро Getty

Монро има връзка с драматурга Артър Милър. Аферата им става все по-сериозна след октомври 1955 година, когато разводът ѝ с Джо е финален, а Милър се разделя със брачната половинка си, от която има две деца. Мнозина се притесняват, че Монро ще влезе в „ черния лист “ и я приканват да постави завършек на взаимоотношенията им, защото Милър е разследван от ФБР за изказвания, че е болшевик. Въпреки риска за кариерата си, Монро отхвърля. На идната година се женят. Това е и най-продължителният брак на актрисата – 5 години.

Разводът я заварва като прочувствена руина, настанена в психиатрична клиника в Ню Йорк. Именно Димаджо я освобождава от тази институционална клетка и я взима със себе си на подготвителния лагер, в който взе участие, с цел да ѝ помогне да се възвърне. Продължава да се грижи за някогашната си съпруга и когато тя се бори с депресията и зависимостта към опиатите.

Мерилин Монро умира една година по-късно. Според формалните изводи причина за гибелта е свръхдоза сънотворни.

 мерилин монро Getty

Скърбящият Димаджо провежда погребението и не разрешава присъствието на холивудския хайлайф и семейство Кенеди, измежду които и самия Джон Кенеди, за когото се носят слухове, че имал спекулация с Мерилин. Спортната легенда в никакъв случай не прости на приятеля си - Франк Синатра, че започнава някогашната му брачна половинка с американския президент.

Джо в никакъв случай повече не се дами и рядко приказва за починалата си някогашна брачна половинка. Изпраща 3 пъти седмично рози на гроба ѝ в продължение на 20 години. 

" До последния си ден ще се усещам виновен за всичко, което ѝ се случи. Веднъж Синатра ми сподели, че Мерилин постоянно ме е обичала и че не е спирала да ме обича до последния си мирис. "
 Незабравимата Мерилин Монро  Незабравимата Мерилин Монро  Незабравимата Мерилин Монро  Незабравимата Мерилин Монро
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР